U bent hier

Transport en Logistiek Bediende

Binnen Vlaanderen is de regio Halle-Vilvoorde een logistieke draaischijf. Niet alleen de luchthaven is een belangrijke tewerkstellingspool; bedrijven uit diverse schakels van de logistieke keten vestigden zich in Halle-Vilvoorde.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar gekwalificeerd personeel in deze sector, organiseert VDAB in samenwerking met het volwassenenonderwijs de opleiding `Transport en logistiek medewerker'. Na afloop van je opleiding ben je niet enkel goed geschoold voor de werkvloer, je ontvangt ook een volwaardig diploma secundair onderwijs. 

Je kan deze opleiding volgen als je interesse hebt om als logistiek medewerker te werken en hiervoor nog niet het juiste diploma behaalde. Je bent bereid om na de opleiding onmiddellijk in het aangeleerde beroep aan het werk te gaan.

In de opleiding verwerf je concreet de basiskennis- en vaardigheden om mee te zorgen voor de organisatie van het goederentransport via de weg, het water, het spoor of de lucht. Contacten met klanten of chauffeurs en het correct invullen van de vereiste transportdocumenten maken deel uit van het takenpakket. 

Uiteraard is het gebruik van moderne vreemde talen belangrijk, gezien de internationale context waarin deze sector opereert. Je leert zakelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en een eerste, tweede en derde moderne vreemde taal toepassen zodat je in staat bent om de specifieke terminologie juist te interpreteren en effectief te gebruiken.Je speelt een ondersteunende rol bij de organisatie van goederentransport.

Instapvoorwaarden:

  • Je bent bereid om in het beroep tewerkgesteld te worden.
  • Je bent bij de VDAB ingeschreven als niet-werkende werkzoekende.
  • Je kent voldoende Nederlands om aan de opleiding deel te nemen.
  • Je bent minimum 22 jaar, of je bent minimum 2 jaar geleden gestopt met voltijds onderwijs, of je hebt minimum 1 jaar geleden de schoolbanken verlaten én je hebt recht op een werkloosheidsuitkering.
  • Je bent gemotiveerd om opnieuw te leren en 1 jaar voltijds opleiding te volgen.
  • Je wordt gescreend in functie van het niveau en de typische kenmerken van het leerprogramma.

Deze praktijkopleiding wordt georganiseerd in Vilvoorde, in samenwerking met CVO Vilvoorde. De Algemene vorming wordt georganiseerd door CVO Vilvoorde. Geïnteresseerd? Kom dan naar een infosessie. Stuur hiervoor een mail naar Karin Wyns (karin.wyns@vdab.be) of bel 02 254 79 47. 
Deze opleiding start in februari 2017.

Infosessie (VDAB, Mechelsesteenweg 321, 1800 Vilvoorde):

  • 8/9/16 (9u30)
  • 7/10/16 (9u30)
  • 7/11/16 (13u30)
  • 2/12/16 (13u30)