U bent hier

Tweedekanstrajecten

Soms is een beroepsopleiding niet genoeg om een job te vinden of te houden. Sommige werkgevers willen werknemers met een diploma of verwachten dat je ook een algemene vorming hebt. Als je geen diploma hebt, kan dat een promotie of vast contract in de weg staan. Soms verdien je minder.

Daarom bieden de VDAB en het Volwassenenonderwijs in de provincie Vlaams-Brabant je verschillende opleidingen aan waarbij je een beroep leert en tegelijk een diploma kan behalen. Met deze combinatie sta je veel sterker in je schoenen als het op werk aankomt. Je moet wel bereid zijn om na de opleiding ook effectief te gaan werken in de job waarvoor je opgeleid werd.

Je krijgt een goede mix van theorie en praktijk. Het Volwassenenonderwijs neemt de theorie of algemene vorming voor haar rekening. De VDAB verzorgt de beroepsopleiding. Als je in alle onderdelen slaagt, behaal je in één jaar je diploma secundair onderwijs.

Industrie

Horeca

Logistiek

Interesse?

  • Neem dan contact op met de contactpersonen van VDAB (op basis je voorkeur - zie beroepsopleidingen).
  • Of meld je aan via onderstaande knop:

Buiten dit aanbod, kan je in de verschillende provincies nog andere opleidingen volgen bij het volwassenenonderwijs en de VDAB.